A- A A+
gyermekkönyvtár

Postacím:

5500 Gyomaendrőd,
Fő út 230.

Nyitvatartásunk:

Hétfő - Péntek: 11 - 17
Szombat: részletek itt!

Telefon / Fax:

+36-66/218-370 

Szövegelő - negyedik forduló

 szovegelo fejlec

Játékunk negyedik fordulójához érkeztünk. Örülünk, hogy töretlen a SZÖVEGLŐ-kedvetek! Reméljük, hogy az újabb részletek is elnyerik a tetszéseteket! Ha igen, gyertek, és kölcsönözzétek ki a könyvet! Könyvajánlónkban megtaláljátok a forduló feladatlapjaihoz felhasznált művek leírását. Ha valaki nem kapta meg névre szóló feladatlapját, jelezze, hogy pótolhassuk.

A feladatlapokat 2024. február 29-ig kell visszajuttatni a könyvtárba. Ha a kitöltés során kérdés merülne fel a feladatokkal kapcsolatban, szívesen segítünk. Továbbra is felhívjuk a figyelmeteket az olvasható írásra és a helyesírásra is.

Jó SZÖVEGELést kívánunk!

A feladatlapokat itt találhatjátok.

 

MEGHÍVÓ - Varró Dániel és Molnár György interaktív, zenés gyermekműsora

varro daniel molnar gyorgy smVarró Dániel sokszor lép fel együtt a gyermek- és felnőtt verseit megzenésítő Molnár Györggyel, aki 5 éven keresztül volt az Eszterlánc mesezenekar tagja, zeneszerzője, gitárosa és énekese, valamint számos kortárs költő verseinek, gyerekverseinek megzenésítője és előadója. A két művész jól kiegészíti egymást, interaktív programjaik közkedveltek.

Időpont: 2024. március 1. (péntek) 14 óra
Helyszín: Határ Győző Városi Könyvtár
Gyomaendrőd, Fő út 230.

A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.
Egyéni és csoportos bejelentkezés a könyvtárban, vagy a 66/218-370-es telefonszámon.

 

FELHÍVÁS - Határ Győző városi versmondó versenyre

versmondo plakat smA Határ Győző Városi Könyvtár a Költészet Napja alkalmából meghirdetett városi versmondó versenye felveszi Határ Győző nevét.

A versenyen részt vehetnek:
azok az általános iskolai tanulók, akik előzetesen leadták jelentkezésüket. A szabadon választott verseket könyv nélkül kell előadni. Egy osztályból maximum 3 fő jelentkezését tudjuk fogadni.
A szavalók életkoruknak megfelelően, külön-külön kategóriákban, egyénileg fognak versenyezni.

A verseny időpontja:
2024. április 16. (kedd) alsósok
2024. április 17. (szerda) felsősök

Jelentkezni lehet a könyvtárban: 2024. március 28-ig.
Gyomaendrőd, Fő út 230.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A verseny zavartalan lebonyolítása érdekében kérjük, segítsék munkánkat a jelentkezési határidő betartásával.
Szeretettel várjuk a jelentkezőket, felvilágosításért forduljanak a könyvtár dolgozóihoz telefonon (66/218-370)!

Februári könyvajánló - 2024

Újabb részek érkeztek a kedvenc sorozatokból és természetesen most is kezdődnek újak, amelyek kedvencekké válhatnak. A tél végi unalmas napokat pedig egy pillanat alatt feldobhatjátok egy-egy humoros történettel.

 

bátyám öccse

A bátyámnak van egy öccse, aki sajnos pont én vagyok. Ez önmagában is elég nagy baj, de az még nagyobb baj, hogy ez örökre így is marad.
Két testvér, akikben minden kis és nagygyerek magára ismer. Öt történet, csupa lelki finomság, gyerek fejjel gondolkodás, érzékeny, intelligens poénok. Persze a végén a nővérem öccseként, no meg egy báty és egy húg szülőjeként is szépen elsírtam magam. A gyerekeim meg pont ott nevettek és mosolyogtak, ahol gondoltam, hogy fognak.

 

Kiss Ottó humoros történetei mellett vár benneteket többek között Vulpi is, aki nem csak a fantáziánkat mozgatja meg, hanem a testünket is. Az állatok farsangja felráz minden unatkozót, de a Ropi-világ főhősének legújabb kalandja is gondoskodik a derűs percekről az Ész nélkül kötetben. Pókember – Kisállatok gyülekező! címmel új képregénysorozat indult a legkisebbeknek, a kicsit nagyobbak Fekete Párduc kalandjait követhetik nyomon a képregény oldalain.

Bővebben ...

MEGHÍVÓ - Lúdas Matyi, vásári komédia

ludas matyi vasari komedia smHa szeretnél egy igazán mulatságos produkción részt venni, itt a helyed! A valaha látott legjobb Lúdas Matyi feldolgozást ajánljuk figyelmetekbe. A Galiba Társulat megmutatja, hogyan jár túl Lúdas Matyi Döbrögi uraság eszén.
Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt fergeteges szórakozást ígérő program.

Helyszín: Határ Győző Városi Könyvtár Gyomaendrőd, Fő út 230.
Időpont: 2024. március 23. (szombat) 10 óra.

Előzetes regisztráció és jegyvásárlási lehetőség a könyvtárban, illetve a rendezvény előtt.
Jegyár: 300 Ft/fő.
Érdeklődni a 66/218-370-es telefonszámon lehet.

A program változhat.

Február

jeles napok 2024 februar 01 hoviragFebruár a nevét Februusról, a megtisztulás római istenéről kapta. Az év második hónapja idén 29 napos. A népi kalendáriumban Böjtelő hava néven szerepel.
A Jeles napok menüben a hónap érdekes eseményeiről olvashatsz. A Hónap ajánlata az év madarát, a kerecsensólymot mutatja be.

Weöres Sándor:
A medve töprengése

Jön a tavasz, megy a tél,
barna medve üldögél:
- Kibújás, vagy bebújás?
jeles napok 2024 februar 02 medve versEz a gondom óriás!

Ha kibújok, vacogok
ha bebújok, hortyogok;
ha kibújok, jót eszem,
ha bebújok, éhezem.

Barlangból kinézzek-e?
Fák közt szétfürkésszek-e?
lesz-e málna, odu-méz?
ez a kérdés de nehéz!

Állatbarát Könyvtár Program – Állatbarát olvasó kihívás

kutyamancsAz első matricagyűjtők már kölcsönöztek az új, Állatbarát Könyvtár Program-hoz kapcsolódó akciókban. Akik 2024-ben bármilyen állatos könyvet kölcsönöznek, részt vehetnek a matricagyűjtésben. A legtöbb matricát összegyűjtők sorsoláson vesznek részt, nyerhetnek.

Az olvasással mindenki csak nyerhet!

 

 

 

allatbarat olvaso kihivas plakat sm          allatbarat matricagyujto sm

Indul az Állatbarát Olvasó Könyvtár program, mi is csatlakoztunk!

allatbarat konyvtar program 2024 smKönyvtárunk eddig is elkötelezte magát a természetvédelem, a természeti értékek népszerűsítése mellett. Kialakítottuk felnőtt és ifjúsági zöldpolcainkat, ahol a természetvédelemmel kapcsolatos könyveket gyűjtjük. Honlapunk Zöldülünk oldalán hónapról hónapra jelentetjük meg a Zöldnapokat, amely a természet- és környezetvédelem szempontjából fontos eseményeket, világnapokat és témákat mutatja be olvasóinknak. A Jane Goodall Intézet Magyarország több programjához is kapcsolódtunk, ilyen a Passzold vissza tesó! kampány is. Szelektív hulladékgyűjtőpontunkat is ennek megfelelően alakítottuk ki. A műanyag, papír, vegyes hulladékok elhelyezését segítő dobozok mellett a használt mobiltelefonok, illetve a használt elemek elhelyezésére is lehetőség van. Az Internet Fiesta és az Országos Könyvtári Napok alkalmával rendszeresen tartunk Gyomaendrőd természeti szépségeit bemutató fotókiállítást, játékot, programot. Könyvtárunk természetvédelemmel kapcsolatos előadásai között volt már például a LIM-LOM mese és öko játszóház, a Bogárháton című interaktív előadás és mesés foglalkozás is. A madarak különleges világa című 2023-as zöldprogramunk keretében 12 foglalkozást tartottunk óvodás és kisiskolás gyerekek számára.

Bővebben ...