Április

Zöld napok - április

Április 22.

A Föld napja

Április 25.

A pingvinek világnapja

Április 26.

A zaj elleni küzdelem világnapja

Április 30.

A méhek napja hazánkban

Április 22.
A Föld napja

Az első Föld napján, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, 1970. április 22-én 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. Az 1970-től eltelt évek alatt a Föld napja világméretű megmozdulássá vált: több mint egymilliárd ember vesz részt valamilyen környezeti eseményen ezen a napon. A nemzetközi Föld Napja Hálózat 174 országban több mint 15 000 szervezettel dolgozik.

Április 25.
A pingvinek világnapja

A pingvinek röpképtelen de kiválóan úszó madarak. Tizenhét fajuk az Egyenlítőtől a Déli-sarkörön túlig népesítik be a Földet. Élőhelyeiket veszélyezteti a klímaváltozás a környezetszennyezés. A világnap az életmódjukra a viselkedésükre irányítja a figyelmet. Április utolsó szerdáján ünnepeljük őket

Április 26.
A zaj elleni küzdelem világnapja

Egyre zajosabb a világ. Gépek zaja uralja mindennapjainkat az otthoni porszívótól az irodai légkondik vagy a parkok fűkaszáinak zaján át a közlekedésig. A zaj erősen befolyásolja jóllétünket és egészségünket, erre hívja fel a figyelmet 1996 óta a zajszennyezés elleni világnap, amelyet április utolsó szerdáján tartanak minden évben.

Április 30.
A méhek napja hazánkban

Méhek Napját 1994-től a Magyar Méhészek Egyesületének kezdeményezésére április 30-án ünnepeljük Magyarországon. Mivel hazánkban sajnálatos módon alacsony a mézfogyasztás, a program nem titkolt célja a méz és a méhészeti termékek megismertetése és megkedveltetése. E mellett a méhek védelmére is felhívják a figyelmet. A hónap ajánlata 2020 április menüben a mézről olvashatsz.