MEGHÍVÓ – Alkotó kezek kiállítás

alkoto kezek megnyito sm alkoto kezek kiallitas smAlkotók kezek címmel kiállítás nyílik a könyvtárban. A felhívására jelentkezők bármely kézműves tevékenységgel alkotott tárgyuk nyilvánosság előtti megmutatására kaptak lehetőséget. Az alkotó kezek kötése, horgolása, hímzése, varrása, gyöngyszövése, szalagtechnikája, kerámiája, makettja, könyvszobra, festménye, rajza, lakásdekorációja és még sorolhatnánk, most minden belefért a kiállítás anyagába.

A kiállítás megnyitóra 2023. június 6-án (kedden) 17 órakor kerül sor.

A kiállítást megnyitja Lehóczkiné Timár Irén alpolgármester.

A kiállítás megtekinthető nyitvatartási időben 2023. június 30-ig, díjtalanul.

Helyszín: Határ Győző Városi Könyvtár
Gyomaendrőd, Főt út 230.

Májusi könyveső – kiváló olvasmányok a tavasz utolsó hónapjára is

Tovább

Szépirodalmi olvasmányaink körét több Tímár Máté kötettel is bővítettük. Knausgård Hajnalcsillag című regénye a bennünk és a világban lakozó sötétség könyve, melyben más fénytörésbe kerül a hétköznapi élet. 
A Levelek a Kner család életéből című kötet betekintést nyújt a nagy múltú nyomdász- és művészdinasztia küzdelmes sorsába. A leveleket Erdész Ádám történész, levéltáros válogatta és rendezte sajtó alá. 
Szakkönyveink aktuális témákat boncolgatnak – megkongatják a vészharangot a képernyőalapú kütyük terjedésével kapcsolatban, segítséget nyújtanak a természetközeli és a klímaváltozás kihívásainak próbáját is kiálló kert kialakításában.

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Bővebben ...

Beinschróth Károly makettkiállítása

makettkiallitas smBeinschróth Károly aktív nyugdíjas, aki 2003-ban talált egy új kedvtelést magának: maketteket kezdett el készíteni.
A kezdetek óta rendkívül gazdag gyűjtemény gyűlt össze az általa készített alkotásokból, melyek között a különböző típusú házak, kisebb-nagyobb templomok, torták, a tanyavilág épületei, eszközei mellett Gyomaendrőd nevezetes épületei is megtalálhatóak.
A kiállítást 2023. május 11-én Ágostonné Farkas Mária, a Kis Bálint Általános Iskola igazgatója nyitotta meg, aki Beinschróth Károly munkásságának, sokoldalúságának bemutatása után a tehetség fogalmáról, annak kibontakoztatásáról beszélt a megnyitón megjelentek számára.
Sokan megcsodálták a rendkívül sok türelmet, aprólékos, precíz munkát, kitartást igénylő remekműveket a kisiskolásoktól a nyugdíjas klub tagjaiig.

Képek a Galériában

FELHÍVÁS!

alkoto kezek plakat smAlkotó kezek címmel kézműves kiállítást szervezünk június hónapra. Várjuk mindazok jelentkezését, akik bármilyen kézműves tevékenységet végeznek – kötés, horgolás, varrás, festés, rajzolás, agyagozás, makettkészítés vagy egyéb hobbi -és szívesen megmutatnák a közösségnek alkotásaikat, termékeiket kiállítás formájában.

Jelentkezés: Határ Győző Városi Könyvtár,
Gyomaendrőd Fő út 230. személyesen, emailben, vagy telefonon.

Jelentkezési határidő: 2023. május 26.

Zöldülünk – Passzold vissza tesó!

zoldulunk smKönyvtárunk is csatlakozott a Jane Goodall Intézet Magyarország Passzold vissza tesó! kampányához. Szelektív hulladékgyűjtőpontunkat is ennek megfelelően alakítottuk ki. A műanyag, papír, vegyes hulladékok elhelyezését segítő dobozok mellett a használt mobiltelefonok, illetve a használt elemek elhelyezésére is lehetőség van. Tegyünk együtt egy jobb világért!

Zöldpolcunkat - ahol a természetvédelmével kapcsolatos könyveket gyűjtjük- olyan gyomaendrődi természeti szépségekről készült fotókkal díszítettük, amelyeket olvasóinktól kaptunk.

MEGHÍVÓ – Beinschróth Károly makett kiállítása

beinschroth plakat smBeinschróth Károly aktív nyugdíjas, aki 2003-ban talált egy új kedvtelést magának: maketteket kezdett el készíteni, köztük Gyomaendrőd nevezetes épületeit is megörökítve.

Helyszín: Határ Győző Városi Könyvtár, Gyomaendrőd Fő út 230.
Időpont: 2023. május 4-től, május 26-ig, nyitvatartási időben.

A kiállítás látogatása díjtalan.

 

 

MEGHÍVÓ – Petőfi 200 Rékasi Károly színművész előadói estje

rekasi plakat smRékasi Károly színművész kiváló előadása Petőfi Sándor: Útirajzok című naplójára támaszkodik, ez adja a produkció gerincét. Egy évnyi országjárás élőzenés kísérettel. Az elhangzó versek pedig akár ismerősek is lehetnek a hallgatóság számára, hiszen életünk során számtalanszor találkozhatunk a kiváló költőnk gondolataival. Az előadás szerves része a történetet alátámasztó, az adott helynek a hangulatát idéző audiovizuális betétek, valamint a Zeneakadémián diplomázott Somlai Valéria zongoraművésznő élő zongorajátéka is.

Helyszín: Határ Győző Városi Könyvtár, Gyomaendrőd Fő út 230.
Időpont: 2023. május 31. (szerda), 18 óra.

A részvétel regisztrációhoz és belépőjegy vásárláshoz kötött

Csábító napsütés – Irány a kert, a jó levegő és egy jó könyv!

Tovább

Szépirodalmi könyveink komoly témákat boncolgatnak. Remarque lassan száz éves regényének - mely zsigerien érzékletes megjelenítése a modern háború embertelenségének – talán legfőbb üzenete az, hogy a háború nem változik. Grecsó Krisztián legújabb családi története pedig azt járja körbe, hogy hogyan határozzák meg gyermekkorunk történetei felnőttkori választásainkat. Szakkönyvújdonságaink között találhatnak a gyermekkor fontosságáról, a házi sütés fortélyairól, a biokertekről vagy az erdőkről - melyek bölcsőtől a sírig társaink - szóló könyvet.

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Bővebben ...

INTERNET FIESTA JÁTÉKOK NYERTESEI

lohereInternet Fiesta programsorozatunk keretében idén is játékra invitáltuk a felnőtteket és gyerekeket egyaránt. Sok vállalkozó szellemű olvasó töltötte ki az online totókat.

A gyerekeknek szóló totójátékok megfejtései itt láthatók:


A felnőtt totók megfejtései itt olvashatók:

A gyermek totókat helyesen megfejtők neveit itt találja.
A felnőtt totókat helyes megfejtők neveit itt találja.

A nyereményeket a könyvtárban vehetik át 2023. május 13-ig, nyitvatartási időben.


Köszönjük, hogy velünk játszottak! Önökkel együtt sikeresen működtünk, jó hetet zártunk!