A magyar kultúra napja könyvtárunkban

a magyar kultura napja smSzokatlan és újszerű műsorral készültünk A magyar kultúra napjának ünneplésére. Január 31-i programunkba helyi fellépőket kértünk fel, kedvenc versük, prózájuk, zenéjük előadásával szerezzenek feledhetetlen élményt a nézőknek. Nagy öröm volt számunkra, hogy a felkért személyek örömmel és azonnal vállalták a műsoron való szereplést. A zene és az irodalom átélt élményének hatására tiszta, megható öröm járta át a hallgatóságot. A fellépők megmutatták, hogy milyen sok tehetséges, kultúrabarát ember él közöttünk! Köszönjük minden fellépőnek a nagyszerű élményt! Köszönjük közönségüknek, hogy nyitott szívvel, hálásan fogadták újszerű programunkat! Reméljük, új hagyományt teremtettünk!

Képek és műsor a Galériában

Megjelent a Gyomaendrődi Hírmondó 2023. évi első száma

gyomaendrodi hirmondo 2023 februarA tartalomból:

     Új értékek a Települési Értéktárban
     Megkérdeztük a polgármestert
     Pályázati sikerek
     Elhunyt Dr. Köhler Mihály
     Óvodai, iskolai és sporthírek

A lapot itt olvashatja

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a Gyomaendrődi Hírmondó nyomtatásban nem jelent meg, csak online eléréssel olvasható.

Új év – új könyvek 2023

Ismét nyitva vagyunk, korlátozásoktól mentesen várjuk látogatóinkat.

Tovább

Januárra könnyű olvasmányokkal készültünk: romantikus regények, sorozatok újabb részei és természetesen a krimik, kalandos regények kedvelői sem maradnak olvasni való nélkül.


 Mivel a könyvek ára folyamatosan és jelentős mértékben emelkedik, igen sok pénzt takaríthatnak meg mindazok, akik a kölcsönzést választják. Legyenek Önök is barátai a saját pénztárcájuknak, kölcsönözzék a könyveket a könyvtárunkból. Még a beiratkozás díjával sem kell számolni, hiszen az továbbra is ingyenes.

Januári új könyveinket itt találják.

Könyvtári tájékoztató

A könyvtár ismét nyitva van.

Szolgáltatásaink elérhetők nyitvatartási időben: Hétfőtől-Péntekig 11-17 óra között.

A szombati nyitvatartás szünetel.

Az endrődi könyvtár (Blaha u. 21.) bezárt.

Nyitvatartás

Krumpliból karácsonyt

krumplibol karacsony sm„Kezdetben volt a krumpli,
az egyszerű, a dundi,
aztán további krumplik
(mert hát a krumpli unt itt
magában állni árván),
és lett belőle bárány,
csengő színes szalaggal,
és gyertya, csillag, angyal,
kucsmás kis krumplibojtár,
csengettyű (ja, az volt már),
és más adventi krumplik,
csak rajzolódtak untig.”

(Varró Dániel)

December első két hetében több osztály is ellátogatott hozzánk, hogy Agócs Írisz Rajzolj egy krumplit című sorozatának 3. kötete alapján karácsonyi figurákat rajzoljunk. Egyik krumpli csinosabb lett, mint a másik, miután a közös alkotás eredményeként Mikulás, rénszarvas, mézeskalács, karácsonyi manó, karácsonyfa vagy épp angyalka készült belőlük. Az elkészült rajzok dekorációs elemként, karácsonyfadíszként, vagy épp ünnepi képeslapok főszereplőjeként is egyaránt megállják a helyüket. A foglalkozások ékes bizonyítékai voltak annak, hogy mindenki tud rajzolni.
A könyvben található figurákat mi magunk is napról napra elkészítjük, és a könyvtár gyermekrészlegén várják velünk az ünnepet.

Fotók a Galériában

Megjelent a Gyomaendrődi Hírmondó decemberi száma

gyomaendrodi hirmondo 2022 decemberA tartalomból:
     Tímár Máté 100 - Megemlékezés
     Polgármesteri tájékoztató
     Változnak a helyi iparűzési adó fizetésének szabályai
     Felhívás helyi kitüntetések adományozásához javaslattételre
     Németh Eszter halálára
     Intézmények hírei
     Óvodai, Iskolai és sport hírek

A lapot itt olvashatja

Karácsonyi könyvek, melyek minden korosztálynak segítenek az ünnepre hangolódni

Tovább

Könyvek nélkül sehova! Senki sem maradhat karácsonykor ünnepi hangulatú könyv nélkül, ezért új könyveink közül ezeket most külön csokorba szedtük. A karácsonyi mesék számos klasszikus, a gyerekek által megfogalmazott kérdést járnak körbe – Miért olyan szép a karácsony? Télapó mindenhol jár? Vajon tényleg csak a jó gyerekek szerepelnek a listáján? Milyen üzenetet hozott az angyal a pásztoroknak? Hogyan készül a hóember?

Bővebben ...

Téli könyvajánló a hosszú téli estékre

Tovább

Knausgard az Évszakok című sorozatában különböző történeteken keresztül mutatja be a világ szépségeit és nehézségeit. Móricz Zsigmond Míg új a szerelem című regénye a test hatalmáról, férfi és nő kényszerű szerepeiről, magánélet és alkotómunka szövevényeiről mesél. Szépirodalmi könyveink sorát Térey János a kortárs magyar költészet kiemelkedő alkotójának kötetei is bővítik.

Szakkönyveink fókuszában a ma egymást váltó krízishelyzetek okozta lelki problémák, a bizonytalanság érzése és mindezek ránk, illetve az emberi kapcsolatokra gyakorolt hatásai állnak. Dr. Bagdy Emőke, Dr. Csernus Imre, Dr. Máté Gábor könyvei ilyen aktuális problémákat - önbecsapás, figyelemzavar, hiperaktivitás, a kortársak szerepe a gyerekek életében, a népesség általános egészségi állapotának romlása és a különböző függőségek lelki okai - járnak körbe.

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

 

 

 

Bővebben ...

Így készül(t)ünk mi

igy keszultunk mi smRohamléptekkel közelegnek az ünnepek, gyorsan peregnek a napok. Így készülünk mi elnevezésű rendezvényünkkel igyekeztünk segíteni és megkönnyíteni az ünnepi készülődést. 2022. november 25-én egy kellemes délutánt tölthettek az érdeklődők a Határ Győző Városi Könyvtárban. A szebbnél szebb kézműves termékek, dísztárgyak, kézimunka remekek és a mézeskalács finom illata az ünnep hangulatát csempészték be a könyvtár falai közé. Volt itt minden, mi szem-szájnak ingere: varrott, fonott, égethető gyurmából sütött ajándék és dísztárgyak, krémek, ékszerek, kerámiák, szörpök, mézből készített termékek, lekvárok, sütemények és ünnepi mézeskalácsok kerültek az asztalokra. A nézelődés, a találkozás öröme, a kellemes beszélgetés és a gyümölcstea, frissítő kávé mind hozzájárult a jó hangulathoz.

Képek a Galériában

Határ Győzőre emlékeztünk

hatar gyozore emlekeztunk smHatár Győzőre, könyvtáruk névadójára, városunk díszpolgárára emlékeztünk 2022. november 23-án. A Határ Győző téren lévő mellszobornál koszorúkat és virágokat elhelyezve emlékeztünk meg a világhírű író, költő, filozófusról, aki 1914. november 13-án született Gyomán és 2006. november 26-án hunyt el Londonban.

Képek a Galériában