Könyvajánló májusra - 2024

Májusban tetőzik a tavaszi zsongás. Hívogat a színekkel teli természet, beindulnak a szabadtéri programok, sokasodnak a rendezvények, élénkül a társasági élet. DE! Egy jó könyvre mindig van idő!

Új könyveink között megtalálják Háy János március végén megjelent új regényét. Ennek a történetnek nyolcmilliárd ember a szereplője, köztük két töritanár, három színésznő, három magyartanárnő, két pszichológus, egy sátoraljaújhelyi könyvtáros és maga az elbeszélő is. Fejezetekre tagolás nélkül olvashatjuk sorsok, életutak részleteit, amelyekben nemcsak a boldogtalanság a közös vonás, hanem az is, hogy mindegyik a férfi-nő kapcsolatra fókuszál.
A 2022-ben Nobel-díjjal kitüntetett francia Annie Ernaux-tól még mindig csak néhány kötet hozzáférhető magyarul. Ezek közül kettőt ajánlunk most. Az Évek az írónő legsikeresebbnek tartott műve a múlt évszázad második felének Franciaországát eleveníti fel. Az 1940-es évektől a 2000-es évekig gyűjti össze az élete során felhalmozott meghatározó emlékeket. Másik kötetében két kisregénye (A hely/ Egy asszony) olvasható, melyeknek középpontjában a társadalmi felemelkedés és annak nehézségei állnak.

A gyermekeknek szánt ajánlónkat itt olvashatják.

További új könyveink

 

Olvasóink körében népszerű írók új kötetei:

Még látlak odalennAz országút A matador – Spanyol tűz 1. Márciusi napló Pillangószoba Balin találkozunk!

 

Új sorozatok kezdődnek:

Country-Éden - Dare River 1. Első csók Érted küzdök - Kat & Evan 1.

 

Történetek, amelyek folytatódnak, kiegészülnek, vagy éppen befejeződnek:

Találkozások MI. – Az átutazó A Douglas-nővérek 2. – Az illatok édenkertje Jó kislányok első gyilkossága Vörös égbolt Miattad remélek – Julia & Mason 2.

 

Lebilincselő, izgalmas, elgondolkodtató újdonságok:

Sophia diadala Az új élet lányai Ha kitör a háború Lopás Jacqueline Párizsban Amilyen akkor voltam

 

A krimi kedvelőinek ajánljuk:

Paradise Valley Gyilkosság Mallowan HallbanBaljós tavasz Három özvegy Nyomtalanul 0Feloldva – A víz megtisztít és megsemmisít

 

A tinik figyelmét a következő kötetekre hívjuk fel:

éget a nap tini kámforrá vált párizsi örökös tini assassin s creed sao jün pengéje 4. tini wildfire futótűz tini