Népszámlálási adatlap kitöltésének lehetősége a könyvtárban

hgyvk nepszamlalas sm2022. október 1. és november 28. között ismét népszámlálás lesz Magyarországon, mely internetes kitöltéssel és interjús kérdezéssel valósul meg.

A háztartásoknak önállóan, interneten keresztül lesz lehetőségük kitölteni a kérdőívet. A népszámlálásban a részvétel mindenki számára kötelező. Szeptember első hetében érkeznek a tájékoztató levelek a háztártásokba, a belépéshez szükséges kóddal együtt, amellyel a https://www.nepszamlalas2022.hu/ honlapon a kérdőívkitöltő felületre belépve elvégezhető az
adatszolgáltatás.

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete és az Informatikai Könyvtári Szövetség együttműködési megállapodást kötött a Központi Statisztikai Hivatallal, melynek része az a vállalás, hogy a könyvtárak és a könyvtárosok segítik a lakosságot a népszámlálással kapcsolatos tájékoztatásban és hogy minél több állampolgár válassza a népszámlálási kérdőív internetes kitöltési változatát. Ennek megfelelően könyvtárunkban ingyenes internethasználatot és számítógépet biztosítunk 2022.október 1-től 16-ig a népszámlálási kérdőívek online kitöltéséhez.