A- A A+
gyermekkönyvtár

Postacím:

5500 Gyomaendrőd,
Fő út 230.

Nyitvatartásunk:

Hétfő - Péntek: 11 - 17
Szombat: részletek itt!

Telefon / Fax:

+36-66/218-370 

Karácsonyi könyvajánló - 2023

A karácsonyi sürgés-forgásban jó néha megpihenni és lélekben is készülni az ünnepre. Lelkünket pedig mi is nyitná meg könnyebben, mint a mesék. Az ifjúságnak szóló karácsonyi könyvajánlónkban a legkisebbek épp úgy találnak kedves vagy izgalmas ünnepi történeteket, mint a nagyobbak.

Káprázatos karácsonyEz itt Jim. Jim egy múzeumi kutya. Gazdájával, a múzeumigazgatóval sétálgat naphosszat a múzeumban, és leveleket szállít ide-oda, munka után pedig olvasgat. Sajnos egyre rosszabbul lát... Egy nap, nem sokkal karácsony előtt Sir Henry feltalálja a nyomtatott, előre megírt karácsonyi üdvözlőlapot (igen, ezt is fel kellett találnia valakinek!). Jimmel küld belőle Viktória királynőnek, aki el van bűvölve a laptól és Jimtől is. Jim pedig a palotában talál valamit, amiről nem is remélte, hogy létezik: egy fél szemüveget...

 

Karácsony a világ körülAzt gondolnánk, a világon mindenhol ugyanúgy ünneplik a gyerekek a karácsonyt: szól a csengő, összeül a család a karácsonyi vacsorához, ajándékot bontogatnak... Ez nem egészen így van, hiszen ahány ország, annyi hagyomány. Somfai Anna meséiben sok-sok izgalmas, meglepetésekkel teli karácsonyi szokás elevenedik meg. Angyalok, koboldok, csodatevő pókok, varázsmacskák jönnek - az egész világon csupa titok az ünnep!

Tartsatok történeteink főszereplőivel, és megtudjátok, hogy sikerül-e megmenteniük a gyerekeknek Ali király karácsonyi vacsoráját, megvalósul-e a Grumpusz gátlástalanul galád karácsonyi terve, a mackók hogyan készülődnek a karácsonyra. De megismerhetitek a Mikulás igaz meséjét, és beleolvashattok Tógi, a karácsonyi manó naplójába is.

A legújabb karácsonyi könyveinket itt találhatjátok.

karácsony gyerek1 karácsony gyerek2 karácsony gyerek3

 

Decemberi új könyveink

HAMAROSAN ITT A TÉLI SZÜNET! Végre nem kell korán kelni, tovább lehet az ágyban pihenni. Mi sem egészíti ki jobban a melegben kuckózást, mint egy jó történet, egy szép mese. Gyertek, válasszatok legújabb könyveinkből, készüljetek fel a szünetre!

ifjszp1 ifjszp2