A- A A+
gyermekkönyvtár

Postacím:

5500 Gyomaendrőd,
Fő út 230.

Nyitvatartásunk:

Hétfő - Péntek: 11 - 17
Szombat: részletek itt!

Telefon / Fax:

+36-66/218-370 

Október

levelek 2020Október az év tízedik hónapja. A latin octo szóból származik, melynek jelentése nyolc./ Eredetileg ez volt a nyolcadik hónap, míg a január és február hónapot hozzá nem adták az évhez/ A népi kalendárium Mindszent havának nevezi./

Ez év októberében is csatlakozik könyvtárunk az Országos Könyvtári Napok című rendezvénysorozat eseményeihez. Minden év októberében az ország könyvtárai közös összefogással, rendezvénysorozattal kedveskednek olvasóiknak.

Az idei évben október 5. és október 11. között rendezik meg a könyvtárak 15. alkalommal az Országos Könyvtári Napokat. Az idei év eseményeinek témája „Könyvtárak az emberekért” címet kapta. Nemcsak rendezvényeinkre várunk minél több érdeklődőt, hanem honlapunk is kínál olvasnivalót, megfejteni valót. Az októberi események alatt indítjuk SZÖVEGELŐ játékunkat, melyre szintén várjuk kedves régi és új versenyzőinket.

A Jeles napok-ban megemlékezünk a hónap fontos napjairól, a Hónap ajánlatában betekinthetsz könyvtárunk múltbeli eseményeire, amire örömmel gondolunk vissza, és ez az összeállítás segítségedre lesz a könyvtártörténeti totó megfejtésében.

 Október 5 - október 11. - Országos Könyvtári Napok  

okn 2020Az idei évben október 5, és október 11. között rendezik meg a könyvtárak 15. alkalommal az Országos Könyvtári Napokat. Az idei év eseményeinek témája „Könyvtárak az emberekért- Ünnepeljünk együtt” címet kapta. Sok érdekes dolog fog történni ezekben a napokban, könyvtárunkban is. A kiállításokat érdemes meglátogatni a hét folyamán.

Érdekes olvasnivalók és játék vár azokra, akik honlapunkat böngészgetik. Fejtsétek meg a Zöld Totó-t, és a Könyvtártörténeti TOTÓ-t is. A jó megfejtést beküldők sorsoláson vesznek részt, és a szerencsések nyerhetnek.