A- A A+
gyermekkönyvtár

Postacím:

5500 Gyomaendrőd,
Fő út 230.

Nyitvatartásunk:

Hétfő - Péntek: 11 - 17
Szombat: részletek itt!

Telefon / Fax:

+36-66/218-370 

Gyomaendrőd a vizek városa

csak tiszta forrasbolVárosunkat körbeöleli a Hármas-Körös. A folyó és holtágai, a termálvíz fontos szerepet töltött és tölt be az itt élők életében. A Hármas-Körös és annak 16 holtága miatt volt, aki az „Alföld Velencéjének” nevezte Gyomaendrődöt. A vizek szerelmesei megtalálhatnak itt mindent: a folyó változatos vizét, a holtágak nyugalmát, a Ligetfürdő komfortját – mindez lehetőséget ad kikapcsolódásra, aktív pihenésre, sportolásra. A vízpartokat övező buja növényzet számos állatfaj otthona. Víz nélkül nincs élet, de az itt lakók tudják, hogy tisztelni kell a vizet, fontos az árvízvédelem és a vízgazdálkodás.

A táj szépségeit és a vízzel kapcsolatos fontosabb tevékenységeket – közlekedés, hídépítés, vízvezeték építése, horgászat, fürdőzés, sportolás – régen és napjainkban is megörökítették.
A víz és településünk lakóinak kapcsolatát ismerhetik meg digitális kiállításunkon: képeslapokból és fotókból válogattunk: hidak, kutak, vízhez kapcsolódó épületek, szobrok, árvizek, vízvédelmi munkafolyamatok és szabadidős tevékenységek fotóit láthatják.

A képeket itt tekintheti meg