Tisztelt Látogatóink!

maszkKönyvtárunkban a hat éven felüli látogatók körében kötelező a maszk használata.

Maszk nélkül nem vehetik igénybe a könyvtár szolgáltatásait, nem vehetnek részt rendezvényen, nem léphetnek be a könyvtárba.

Kérjük együttműködésüket!

MEGHÍVÓ- A Népmese Napja

nepmes napjaXV. alkalommal rendezi meg a Magyar Olvasástársaság a Népmese Napját, amelyhez évek óta csatlakozik könyvtárunk is. Idén két bábelőadással és közös meséléssel várjuk az érdeklődőket.

2020. szeptember 30-án (szerda) 14 órától:

Mátyás mesék- Egyszer volt Budán kutyavásár -klasszikus, paravános, zenés, vidám bábelőadás a Kacagó Bábszínház előadásában. A programon a részvétel ingyenes.

2020. október 7-én (szerda)14 órától:

Rigócsőr királyfi - klasszikus, paravános, zenés, vidám bábelőadás a Kacagó Bábszínház előadásában. A programon a részvétel ingyenes.

Határ Győző Városi Könyvtár, Gyomaendrőd, Fő út230.

MEGHÍVÓ – Országos Könyvtári Napok a könyvtárunkban

okn plakat smAz Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat idén 15 éves. Könyvtárunk idén is változatos és hagyományőrző programokkal készült arra, hogy minél többen látogassanak el könyvtárunkba és honlapunkra.

Kiállításaink, Gyere a könyvtárba! programjaink, totójátékaink, Gyomaendrőd Nagykönyve játékunk és a rendezvényeink között reméljük, találnak kedvükre valót.

Jöjjenek a könyvtárba, itt lesznek a legjobb helyen!

Játszanak velünk, és nyerjenek!

MEGHÍVÓ – Egy hang a skála hangsorában

egy hangLadányi Gábor verses kötetének bemutatója. Közreműködik Cserenyecz Éva.
Időpont: 2020. október 7. (szerda) 17 óra.

Helyszín: Határ Győző Városi Könyvtár
              Gyomaendrőd, Fő út 230.

Ladányi Gábor - az egykori Kner Imre Gimnázium és Szakközépiskola tanára- életében régóta jelen van a költészet, a versírás. Versei rendszeresen jelennek meg a poet.hu, valamint a közösségi oldalakon is. A rendezvényen a verseskötetet is megvásárolhatja.

A programon a részvétel ingyenes.

MEGHÍVÓ – Kap tőlünk egy verset ajándékba

nagy robert szinesz jokai szinhaz2020. október 8-án (péntek) délelőtt 9-12 óra között vendégünk lesz Nagy Róbert, a Békéscsabai Jókai Színház színművésze. Kötetlen formában hallgathatja előadását. Ha eljön hozzánk, kap tőle/tőlünk egy verset ajándékba.

A programon a részvétel díjtalan.

Helyszín: Határ Győző Városi Könyvtár, Gyomaendrőd Fő út 230.

MEGHÍVÓ – Meglepetés könyvtárosok

meglepetes konyvtarosok toldi balazs sm meglepetes konyvtarosok paraizs tamas meglepetes konyvtarosok timar attila sm

2020. október 9-én (péntek) délután a megszokott arcok helyett, meglepetés könyvtárosok várják a látogatókat:

13-14 óra között Toldi Balázs polgármester

14-15 óra között Paraizs Tamás rendőr alezredes

15-16 óra között Tímár Attila szakácsolimpikon, mesterszakács.

Ha eljön hozzánk, jól meglepődhet, hogy kik a könyvtárosok!

A programon a részvétel díjtalan.

Helyszín: Határ Győző Városi Könyvtár, Gyomaendrőd Fő út 230.

MEGHÍVÓ – Körös-körül

koros korul smRendhagyó helytörténeti sétára készülünk, ezúttal vízen.

A Hármas-Körösön hajókázhat, ha idejében jelentkezik.

Időpont: 2020. október 10. (szombat) 9 órai indulás.

A korlátozott férőhely miatt jelentkezés szükséges. Jelentkezni lehet a Határ Győző Városi Könyvtárban 2020. október 2-án 12 óráig.

A programon a részvétel díjtalan.

MEGHÍVÓ – LIM-LOM mese és öko játszóház

lim lom mese oko jatszohaz smA Lim-Lom Mese az Erdőben játszódik, amely az emberek gondatlan viselkedése miatt, már nem olyan tiszta, mint régen. Itt találkozunk a főhősökkel, a hulladékból készült Papír Robival, Szatyor Arankával, Pityóka Pállal, Bádog Andorral,akik a Természet körforgásába szeretnének visszatalálni. PityPanni, az erdő tündére és Jonatán, a zenélő almafa a gyerekek segítségét kéri! Az interaktív, élőzenés, kedves közös játék során játékosan megtanulhatóak a szelektív kukák színei és használatának szabályai.
Az előadás után öko játszóhá is várja az érdeklődőket.

Időpont: 2020. október 11. (vasárnap) 10 óra.
Helyszín: Határ Győző Városi Könyvtár, Gyomaendrőd Fő út 230.

A programon a részvétel díjtalan.

Játszani is engedd!

jatszani is engedd smHevesi Imre Varázsének című foglalkozását láthatták legkisebb látogatóink és szüleik. A zenés gyermekműsor során többféle hangszer megismerésére nyílt lehetőségük a baba-mama klub látogatóinak, valamint a gyermekvilág örökzöld dallamait is közösen énekelték. A nagyon hangulatos előadás után, amíg a kicsik játszottak, a felnőttek előadásokat hallgathattak meg a gyermekek egészséges fejlődése: mozgás, beszéd- témában, valamint a D vitamin és az Omega zsírsavak táplálkozásbeli fontosságáról. A gyomaendrődi védőnőkkel közös programunk az Anyatejes táplálás világnapjáról is megemlékezett. A program a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00564 azonosító számú Közösségi kompetenciafejlesztés a Határ Győző Városi Könyvtárban című projekt keretében valósult meg.

Képek a gelériában

Örökölt sors – Orvos-Tóth Noémi előadása

orokolt sors orvos toth noemi smOrvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus. A rendkívüli érdeklődéssel várt előadásán az Örökölt sors című könyvéből adott ízelítőt, mely szeretné végigvezetni az olvasót egy transzgenerációs önismereti úton, hogy saját életében helyrehozhassa a múltból megörökölt negatív érzelmi viselkedési mintákat. A nagyszerű előadás mellett a mindennapokból vett példák által, egy kicsi betekintést kaphattunk Orvos-Tóth Noémi hétköznapjaiba is. Orvos-Tóth Noémi nemcsak kiváló szakember, kitűnő előadó is: lendületes, humorral is fűszerezett előadása mindenkit lenyűgözött.

Képek a galériában

Gyomaendrőd Nagy Könyve

konyvtar naposIsmét keressük Gyomaendrőd Nagy Könyvét. Keressük azt a könyvet, amelyet a gyomaendrődiek legjobban szeretnek. 2015-ben az első helyen Wass Albert: Funtineli boszorkány című könyve végzett, ez a könyv volt a gyomaendrődiek kedvenc könyve. Játsszon velünk és nyerjen! Akik beküldik kedvenc könyvük címét, sorsoláson vesznek részt és nyerhetnek. Írja be kedvenc könyvének, olvasmányélményének íróját és címét, ebben a formában: Szerző:Cím. Nincs műfaji megkötés, lehet magyar, vagy külföldi, szépirodalom, vagy bestseller, gyermek vagy felnőtt, ami Önnek a legkedvesebb. Segítsen Ön is, hogy megtaláljuk Gyomaendrőd Nagy Könyvét! Egy űrlapon csak egy művet tud ajánlani, de egy szavazó több javaslatot is küldhet, vagy többször szavazhat.

Eredményhirdetés: 2020. október 14., ekkor sorsoljuk ki a szerencsés nyertest is.

Szavazzon most!

Kálloy Molnár Péter zenés irodalmi estje könyvtárunkban

kalloy molnar peter zenes irodalmi estje smA színész, rendező, dalszerző-énekes sokszínű tehetségével kápráztatta el a közönséget. Elérte, hogy egyszer a könnyünk potyogjon a visszafojtott nevetéstől, másszor pedig elszorult torokkal, néma csendben hallgassuk a megzenésített verseket, írásokat. Az előadás előtt Kálloy Molnár Péter tiszteletét tette Feri bácsinál, meglátogatta Kállai Ferenc szobrát. Programunk a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00564 azonosító számú Közösségi kompetenciafejlesztés a Határ Győző Városi Könyvtárban című projekt keretében valósult meg.

Képek a galériában