A- A A+
gyermekkönyvtár

Postacím:

5500 Gyomaendrőd,
Fő út 230.

Nyitvatartásunk:

Hétfő - Péntek: 11 - 17
Szombat: részletek itt!

Telefon / Fax:

+36-66/218-370 

A hónap ajánlata - 2013. Június

Múzeumokról a Múzeumok Éjszakája kapcsán


honap ajanlata junius muzeum 1Hamarosan vége a tanításnak, elérkezik a várva várt vakáció. A tanév végi iskolai kirándulások vagy a nyári családi nyaralások alkalmával érdekes programot nyújt egy-egy múzeum meglátogatása. Hazánkban sokféle múzeum működik, kiállításaikkal, kiadványaikkal és programjaikkal színesítik kulturális életünket. Történeti, néprajzi, irodalmi, művészeti, technikai és természettudományi témakörökben szerezhetünk ismereteket, ha ellátogatunk egy-egy múzeumba. Minden korosztály számára igen népszerűek a Nemzeti Múzeum (www.hnm.hu), a Természettudományi Múzeum (www.nhmus.hu) és Közlekedési Múzeum ( www.mmkm.hu) kiállításai. A Petőfi Irodalmi Múzeumban (www.pim.hu) a magyar irodalom szellemi, tárgyi és képi kincseivel lehet megismerkedni.


Természetesen nemcsak a fővárosban, hanem Gyomaendrődön és megyénkben is találhattok érdekes kiállításokat, gyűjteményeket.

 

honap ajanlata junius gyulai var

 

honap ajanlata junius kiallitas 2

 

honap ajanlata junius kiallitas 3

 

honap ajanlata junius kiallitas 4

 

Múzeumba járni jó. Biztosan Ti is voltatok már múzeumban, felfedeztetek különleges tárgyakat, megcsodáltatok szép festményeket, szobrokat, láttatok működés közben régi járműveket. A múzeumok előadásokkal, tematikus foglalkozásokkal teszik vonzóbbá programjaikat. Júniusban, a Szent Iván éjszakájához legközelebbi hétvégén ismét megrendezik a Múzeumok Éjszakája elnevezésű programot. Az 1999-ben indult francia példa nyomán – hazánkban 2003 óta rendezik meg az egész ország területére kiterjedő rendezvényt. A rendezvény nevéből fakadóan, este és éjszaka látogathatják meg az érdeklődők a múzeumokat, ahol különleges programok várják a látogatókat. Országszerte egyre több város múzeuma csatlakozik a rendezvényhez és várja látogatóit június 22-én a késő éjszakába nyúló nyitvatartási időben.

 

Bővebb információt itt találhattok:

 

www.museum.hu, www.programturizmus.hu wikipedia és természetesen a facebook-on

 

honap ajanlata junius kozlekedesi muzeum